Bedrijven

Gratis coronatest voor uw medewerkers?

Regel eenvoudig de gratis COVID-19 SARS-CoV-2 testen voor uw werknemers

U wilt uw werknemers graag gezond aan het werk? Dat kan. En veilig!
Nu het testen van werknemers door het Ministerie van Volksgezondheid wordt vergoed, is het testen voor zowel u als werkgever als uw werknemer gratis!Door het laten testen wordt de veiligheid op de werkvloer vergroot én uitval door ziekte en quarantaine verminderd!

Vraag eenvoudig de gratis test aan via onze werkgevers pagina

   

  Geen kosten van de COVID-19 SARS-CoV-2 test.

  Alle kosten voortvloeiend uit het testen van de werknemers kunnen wij net zoals bijvoorbeeld de GGD indienen bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) U als werkgever en/of werknemer hoeven geen kosten te betalen voor het laten testen van uzelf of uw werknemers.

   

  Waarom is het belangrijk om als werkgever werknemers te laten testen?

  Testen zijn cruciaal om de pandemie te bestrijden en om ingrijpende maatregelen te beperken en te voorkomen. Met een hoger aantal testen kunnen we verspreiding van het virus voorkomen, de economische en maatschappelijke activiteit weer vergroten en sectoren en bedrijven heropenen. Door als werkgever, werknemers te laten testen, vergroot de veiligheid op de werkvloer. Daarnaast kunnen de werknemers sneller weer aan de slag op de werklocatie. Niet onbelangrijk: de uitval door ziekte vermindert door snellere identificatie van het virus. Ook vermindert het aantal personen in quarantaine uit voorzorg. De uitval in je bedrijf wordt dus nog verder beperkt. Bedrijfsleven, defensie en de overheid hebben de handen ineen geslagen om het aantal sneltesten op te schalen. Hoe meer testcapaciteit, hoe beter. Zo kunnen alle doelgroepen getest worden.

   

  Wat maakt “werknemers-testen.nl” anders dan de bestaande corona testfaciliteiten?

  Anders dan bij de GGD testlocaties waarbij mensen met klachten getest worden op de aanwezigheid van het virus, wordt er niet gezocht naar zieken maar bevestigen we de gezondheid van de werknemers. Hierdoor werkt “werknemers-testen.nl” preventief: het is een toegangscontrole om werknemers verantwoord en veilig aan het werk te kunnen laten gaan. De uitslag is daarnaast sneller dan de GGD test beschikbaar, namelijk ongeveer 20 minuten na de sneltest. De werknemers kunnen bij een negatieve uitslag direct aan de slag op de werklocatie.

   

  Voor welke bedrijven is “werknemers-testen.nl” interessant?

  Werknemers-testen.nl is vooral interessant voor organisaties waar werknemers niet thuis kunnen werken. Bijvoorbeeld organisaties in de logistiek en distributie, retail, productie omgevingen en sommige contactberoepen. De uitslag is sneller beschikbaar, namelijk ongeveer 20 minuten na de sneltest. Je werknemers kunnen bij een negatieve uitslag direct aan de slag op de werklocatie.

   

  Kan een werknemers zonder klachten getest worden?

  Ja, dat kan. Het OMT heeft op 14 januari 2021 aangegeven dat antigeentesten betrouwbaar gebruikt kunnen worden bij mensen zonder klachten én zonder bekende blootstelling. Voorwaarde is wel dat er duidelijke communicatie is over de betekenis van een negatieve testuitslag en de noodzaak om je bij het ontstaan van klachten opnieuw te laten testen. Om de test gratis te kunnen aanbieden aan de werkgevers kan in het geval dat er geen sprake is van klachten uitsluitend getest worden indien werknemer een notificatie heeft gehad van de corona meld app, als gevolg van bekende blootstelling aan het virus, zoals mensen uit bron- en contactonderzoek en de Corona Melder App. Ook geldt dit advies niet voor kwetsbare personen en instellingen waar kwetsbare personen verblijven.

  Voor meer vragen over oplossingen die wij bedrijven kunnen bieden, kunt u terecht bij: info@coronatest-deventer.nl